امروز: جمعه, ۹ آبان ۱۳۹۹ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 14 ربيع أول 1442 | 2020-10-30
کد خبر: 8369 |
تاریخ انتشار : ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۱ | ارسال توسط : |
4 بازدید
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش ایسنا، دیابت نوع دو یکی از مهمترین و شایع‌ترین بیماری‌های غدد درون ریز در جهان است که همه ساله باعث مرگ تعداد زیادی از افراد در جهان می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع و نبود درمان قطعی برای این بیماری، محققان اثر مصرف زیره سیاه در افراد اضافه وزن و چاق مبتلا […]

به گزارش ایسنا، دیابت نوع دو یکی از مهمترین و شایع‌ترین بیماری‌های غدد درون ریز در جهان است که همه ساله باعث مرگ تعداد زیادی از افراد در جهان می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع و نبود درمان قطعی برای این بیماری، محققان اثر مصرف زیره سیاه در افراد اضافه وزن و چاق مبتلا به دیابت نوع دو را مورد آزمون قرار دادند.
اثرات بالقوه زیره سیاه در سلامت در تعدادی از مطالعات گزارش شده است، اما هدف مطالعه حاضر تعیین اثر مصرف پودر زیره سیاه بر شاخص‌های گلایسمی، پروفایل لیپیدی و سطوح نسفاتین-۱ سرم در افراد اضافه وزن و چاق مبتلا به دیابت نوع دو است.
در این مطالعه ۶۰ نفر از مراجعه‌کنندگان به کلینیک دیابت بیمارستان بوعلی زاهدان شرکت کردند. آن‌ها به طور تصادفی به دو گروه ۳۰ نفره کنترل و مداخله تقسیم شدند. گروه مداخله دو مرتبه در روز کپسول زیره‌سیاه دریافت کردند و بر اساس آن چه در مرکز ثبت کارآزمایی بالینی ایران آمده، گروه کنترل، پلاسبو (کپسول حاوی نشاسته) دریافت کردند. همه‌ شرکت‌کنندگان در این طرح تصور کردند که مداخله دریافت کرده‌اند و از این که در گروه دریافت‌کننده‌ زیره‌ سیاه یا پلاسبو قرار دارند، باخبر نیستند.
بر اساس نتایج این مطالعه، مکمل‌یاری با زیره سیاه در بیماران اضافه وزن و چاق مبتلا به دیابت نوع دو، با بهبود مقاومت به انسولین، قند خون ناشتا و چاقی عمومی و شکمی همراه بود، به طوری که ‏BMI‏، FBS، HOMA-IR به طور معنی‌داری کاهش و Nesfatin-۱ و QUICKI به طور معنی‌داری افزایش یافتند. مکانیسم پیشنهادی بهبود دیابت نوع ۲ از طریق افزایش سطوح Nesfatin-۱ در نتیجه مکمل یاری زیره سیاه تأیید می‌شود.
مکمل یاری با زیره سیاه در بیماران دیابتی نوع ۲ با بهبود اکثر عوامل مرتبط با چاقی و دیابت نوع دو همراه بود، به طوری که ‏قند خون ناشتا و وزن افراد مصرف کننده زیره سیاه به طور معنی‌داری کاهش یافتند. 
بر اساس آن چه در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور آمده است، نویسندگان این مقاله که در مجله Nutrition and Metabolism منتشر شده است، می‌گویند: مصرف روزانه پودر زیره سیاه برای درمان و پیشگیری از دیابت نوع دو در کنار سایر روش‌های درمانی به کار گرفته شود.
نویسندگان این مقاله، صابر جعفری مسکونی، منصور شهرکی، میلاد دانشی مسکونی، علیرضا داشی‌پور، علی شمسی گوشکی و زینت مرتضوی بودند.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و مجله خبری دانشجویی چمران  در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 09169161062  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

عناوین روزنامه ها

Scroll to Top