امروز: سه شنبه, ۲۹ مهر ۱۳۹۹ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 4 ربيع أول 1442 | 2020-10-20
کد خبر: 6065 |
تاریخ انتشار : ۰۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۸ | ارسال توسط : |
5 بازدید
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

یک فوق تخصص گوارش و کبد با تاکید بر پرهیز از نوشیدن مایعات داغ، گفت: نوشیدنی‌های داغ یکی از عوامل اصلی در ابتلا به سرطان گوارش هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  شهریار نیک پور فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه سرطان‌های دستگاه گوارش در دنیا بسیار شایع است، گفت: از هفت سرطان کشنده ۵ مورد مربوط به دستگاه گوارش می‌شود؛ در کشور ما نیز سرطان فوقانی دستگاه گوارش بسیار شایع است و سرطان‌های روده بزرگ، کبد و لوزالمعده در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند.
او  بیان کرد: نوشیدنی‌های داغ در ایجاد سرطان بسیار تاثیرگذار بوده و به مرور زمان ایجاد مشکل می‌کنند، از این رو باید از مصرف نوشیدنی‌های داغ پرهیز کنیم.
نیک پور با تاکید بر عدم نوشیدن بلافاصله مایعات داغ، افزود: حداقل ۶ دقیقه باید نوشیدنی داغ در محیط قرار بگیرد و بعد صرف شود.
او با اشاره به تاثیر دخانیات یکی دیگر از عوامل اصلی در ایجاد این سرطان گفت: دخانیات در همه سرطان‌های دستگاه گوارش دخیل است. در آمریکا آمار مصرف دخانیات بالاست و ما در کمربند جهانی سرطان‌ مری قرار داریم به طوریکه این کمربند از شمال ایران می‌گذرد، مشتقات تریاک به سرطان مری ارتباط دارد.
این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه برای سرطان روده بزرگ غربالگری شناخته شده‌ای وجود دارد که همانا بهترین روش کلونوسکوپی است، ادامه داد: وقتی فرد متوجه پولیپ می‌شود باید به دنبال درمان آن باشد تا از رشد آن جلوگیری شود، زیرا ۷ تا ۱۰ سال بعد پولیپ می‌تواند تبدیل به سرطان روده بزرگ شود.
او افزود: افراد پس از ۵۰ سالگی باید هر ۱۰ سال یکبار از لحاظ بررسی سرطان روده بزرگ با روش کلونوسکوپی غربالگری شوند. بهترین روش غربالگری هم انجام کلونوسکوپی است که در صورت بروز مشکل این فاصله زمانی کمتر می‌شود.
نیک پور با بیان اینکه انجام آزمایش مدفوع از نظر وجود خون تنها می‌تواند ۲۰ درصد در تشخیص سرطان روده کمک کند، تشریح کرد: وقتی پولیپ تشخیص داده شد دیگر تبدیل به سرطان نمی‌شود، سرطان روده بزرگ ۲۵ درصد جنبه ارثی و ژنتیکی و سرطان دستگاه گوارش ۵ تا ۱۵ درصد جنبه ارثی دارد، توصیه می‎شود تا افراد از غذا‌های پرچرب استفاده نکنند و حتی مصرف گوشت قرمز را کاهش داده و از غذا‌هایی که حاوی نیترات است مانند غذاهای کنسرو شده، پرهیز کنند.

بیشتر بخوانید:

مبتلایان به فشار خون بالا کرونا می‌گیرند؟

انتهای پیام/

منبع خبر ( ) است و مجله خبری دانشجویی چمران  در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 09169161062  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

عناوین روزنامه ها

Scroll to Top